FRIHED

frihed

Hvad betyder frihed egentlig?

Hvordan føles frihed?

Disse spørgsmål kom til mig, da jeg slentrede i Paris’s gader, for pludselig fik jeg en følelse af enorm frihed, som om jeg ville lette fra gaden.
Jeg dykkede videre ned i betydningen, fordi jeg egentlig synes, at jeg både er fri og også har stor frihed, så hvorfor denne pludselige følelse af frihed? Eller var den pludselig? Jeg var jo i Frankrig, så måske er det min underbevidsthed der har sat gang i noget…

“Frihed, lighed og broderskab” som de siger i Frankrig, handler jo om at slippe det afhængigheds-forhold der bandt nogle mennesker til andre, og selvom jeg ikke har noget afhængigheds-forhold til andre der skal slippes, så var der måske noget hos mig selv, der skulle sættes fri.

Jeg har måske aldrig helt accepteret, at jeg er fri. Fri til at gøre lige præcis det jeg gerne vil, fri for bekymring om hvad andre mener om det jeg gør, ja fri til at være mig med alt hvad det nu indebære. Jo jo, selvfølgelig er der konsekvenser, men det er jo en del af livet. Der er altid en konsekvens af de valg vi tager, men jeg hviler i den jeg er, og det jeg gør, og derfor tager jeg gerne konsekvenserne.

Så lige der midt i Paris mærkede jeg pludselig, hvordan det føles at være fri, ikke bare at vide jeg er fri, og at kunne fortælle mig selv at jeg er fri, men nu ved jeg også hvordan det føles at være fri, og skulle hilse og sige, at det føles RIGTIG godt.

Så hvad betyder frihed for dig? Føler du dig også fri?

Kærligst Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.