Glæder du dig til jul?

Glæder du dig til jul?                                      

Julen er en stor mundfuld for mange.

Der er bl.a. det økonomiske, der er egne og andres forventninger, og så er der det med at skulle være social med familien, ofte i længere tid end vi plejer.
Er du klar? Har du gjort dig tanker om, hvordan du gerne vil have “din” jul skal forløbe?

Et godt sted at starte er at sætte forventningerne ned. Det er både forventninger til gaver, mad og til selve samværet. Det absolut vigtigste er, at I kan være sammen på en nærende og kærlig måde. Hvis børn kan vælge mellem en stor gave eller nærvær, så vælger de nærvær.

Skal du være vært i julen, så overvej lige nu om dine gæster sætter mest pris på hjemmelavet rødkål eller en “afslappet” og nærværende dig.
Ingen vil huske julen som “mislykket” eller “dårlig”, fordi rødkålen var fra et glas… Men “stresser” du, så vil julen måske blive husket som en jul uden så meget hygge.

Når vi føler os presset i livet, kan det være rigtig fint at finde ud af, hvad der er vigtigt for os.
Så lav en liste over hvad du kan uddelegere, og hvad du kan nedprioritere. På den måde vil du kunne opprioritere det, du selv synes er vigtigt.

Hvis vi eksempelvis tager julen, og der er én eller flere i familien, der har specielle “krav” til hvordan julen skal afholdes, så er det måske tid til, at den eller disse personer skal til at deltage i den praktiske del af julen, så du kan fokusere på det, du mener er vigtigt i julen.

I min familie har vi i mange år fordelt madlavning, pakkelege og andre praktiske opgaver, så alle er friske til samværet, som jo er hele essensen af jul, og jeg glæder mig til at julehygge med min skønne familie.

Jul er ikke stress, sved på panden og skænderier. Jul er glæde, samvær og kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.