Hvad gør dig glad?

Når jeg stiller nogle af mine klienter det spørgsmål, så kommer der ofte kun nogle få ting på papiret. Når de får opgaven med hjem og skal finde 10 ting der gør dem glade, så kommer flere af dem tilbage med færre end de 10 ting. Grunden er ikke, at der skal ekstraordinært meget til at gøre dem glade; grunden er, at de som oftest ikke er vant til at fokusere på hvad der gør dem glade, og derfor har svært ved at komme på mere end en håndfuld ting.

Vi fokuserer rigtig meget på, hvad vi ikke vil, hvad vi ikke kan lide, og hvad der gør os vrede, frustrerede eller kede af det. Hvis vi i stedet begynder at fokusere på det, der gør os glade, så vil vi helt automatisk få mere af det.

Men hvad hvis der ikke er så meget i mit liv, der gør mig glad, tænker du måske? Ja, hvad så?

Dels tror jeg, at der er flere ting i dit liv, der gør dig glad, end du umiddelbart tror, dels må du i gang med at vælge ting til, som gør dig glad

Lad os starte.

Sæt dig godt til rette et stille sted og find en blank side i din notesbog. Luk nu øjnene og tænk på de seneste 24 timer. Skriv alt det ned som har givet dig en god følelse i kroppen eller har fået dig til at smile eller grine. Noget du har lavet, noget du har hørt, nogle du har været sammen med, noget du har set eller måske en tanke der fik dig til at smile.

Tænk nu tilbage på den seneste uge og skriv, hvad der har givet dig en god følelse i kroppen eller har fået dig til at smile eller grine.

Har du færre end 10 punkter, så vil jeg gerne udfordre dig til igen at lukke øjnene og tænke længere tilbage. Det kan være, du skal helt tilbage til din ungdom eller barndom, og det er helt fint. Bare tænk over hvad der tidligere har gjort dig glad. Mennesker du var sammen med, en hobby eller måske har du glemt hvilken dejlig følelse det gav dig at læse bøger, skrive digte eller dyrke en specifik sport.

Skriv alt ned og når du så har en liste på mindst 10 punkter, så læs den igennem og tænk over, om det der står på listen også er det, som fylder i dit liv.
Hvis ikke så start med at udvælge én ting fra listen, som du vil integrere i dit liv inden for den næste uge.

Er det f.eks. en person, som gør dig glad ved sit nærvær, så find inden for en uge ud af, hvordan du kan bruge mere tid sammen med denne person.

Finder du glæde i at læse bøger, og har du ikke prioriteret tiden til at læse i flere år (det var mig engang), så find nu ud af, inden for en uge, hvordan du kan prioritere, at du kommer i gang med at læse eller lytte igen.

Gem listen og prioriter stille og roligt flere og flere af de ting, som gør dig glad, ind i din hverdag 

Udgivet
Kategoriseret som Øvelser

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *