Kender du dine værdier?

Kender du mon dine egne grundværdier?

Hvis ikke vil jeg anbefale dig, at du begynder at “kigge efter dem”.

For nylig mødte jeg en kvinde, der spurgte mig hvorfor de dér værdier var så vigtige, og om hun overhovedet behøvede at kende dem, når hun levede et liv med fokus på kærlighed.

Mit svar var et rungende ja. Ja til at vi skal kende vores værdier, for ellers handler vi i blinde, og spænder måske endda ben for os selv.

Vi havner i jobs, der måske slet ikke er de rigtige for os, og i relationer vi måske ikke er lykkelige i. I bedste fald lever vi et liv i mellemtilfredshed uden af vide hvorfor, og i værste fald ender vi med stress, depression eller udbrændthed, fordi vi bruger alle vores ressourcer på noget og nogen, som ikke giver os energi.

Jeg har selv været der… jeg kendte ikke mine værdier, og først efter en ordentlig omgang stress/udbrændthed begyndte jeg stille og roligt at mærke efter, hvad det var der var vigtigt for mig i livet, og når kærlighed, nærvær, autentisitet, ansvar og frihed var og er mine grundværdier, så kunne jeg godt se, at der var rigtig mange steder i mit liv, hvor jeg tillod mig selv og andre at overskride mine grænser.

Når vi ikke handler efter vores værdier (for de ligger der, selvom du måske ikke kender dem), så handler vi efter hvad vi tror andre forventer fra os. Det kan være samfundet helt generelt, chefen, dine forældre, dine kollegaer, dine venner og veninder og ikke mindst dine forventninger til dig selv.

Når du kender (som minimum) dine grundværdier, vil du som oftest tage valg og beslutninger der stemmer overens med dine værdier, og du vil derfor tage de valg der gør dig glad og giver dig energi, og ikke dem der dræner dig.

I starten af 2018 afholder jeg en workshop hvor vi kigger på dine værdier (måske finder dem frem), så hvis du har lyst til at holde dig informeret, så like min facebookside Find vejen – Din vej og/eller tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Kærligst Marianne ❤❤❤

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.